Gevel-impregnering (ook wel hydrofoberen genoemd)

Een gevel is na reiniging ten allen tijde weer vatbaarder voor vuil, dit omdat na reiniging de poriën van de stenen weer open staan en de steen in 9 van de 10 gevallen wat ruwer is geworden. Vooral na het vochtstralen van een gevel dient met er rekening mee te houden dat het beter is om de gevel te impregneren.

Bij impregneren dient men er rekening mee te houden dat een watergedragen impregneermiddel voor metselwerk niet bedoeld is voor horizontale delen, dat wil zeggen, “liggende gedeeltes”. Hiervoor dient men in de meeste gevallen een impregneerpasta te gebruiken, deze is anders van samenstelling (pasteuze vorm) en bestand tegen langdurige regenval rechtstreeks op het oppervlak. Wij gebruiken hiervoor Prevosil Speciaal GB :   Prevosil® Speciaal GB (artikelcode 4045)

Ook is er de mogelijkheid van speciale coatings. Alvorens hiertoe over te gaan zal er vooraf nauwkeurig bekeken moeten worden wat het beoogde resultaat moet zijn en in hoeverre het betreffende onderdeel beschermd dient te worden tegen regenval en vervuilingen.

gevel impregnerenWij kiezen ervoor om te impregneren met Hydrotex WE (artikelcode 40430)   door zijn zeer hoog vaste stofgehalte (mede bepalend voor de kwaliteit) en zijn milieuvriendelijke samenstelling, is dit een zeer hoogwaardig produkt wat tevens eenvoudig te verwerken is. Tevens staat bij eventuele vraagstukken, ten allen tijde een specialist van de leverancier en fabrikant tot onze beschikking. Een zekerheid voor u als opdrachtgever en voor ons als applicateur.

Het impregneren gebeurd, afhankelijk van het object, door middel van vloeien met een elektrische pomp, hierbij wordt de gevel verzadigd met het impregneer en bied het een bescherming van 10 jaar. De eerste 7 jaar zal het impregneer voor 100% beschermen, hierna loopt deze bescherming af tot ca. 70%.

Bijkomend voordeel : tijdens en na het impregneren zullen de ramen worden gewassen.

Speciaal voor het impregneren hebben wij een speciale aanhanger laten bouwen, deze bevat onder de bak en boven het chassis een grote tank met een inhoud van 700 liter. Verder zit er een stroomhaspel en speciale pomp op de aanhanger waardoor wij eventueel met 2 man tegelijk kunnen impregneren. Voordeel van de tank onder de aanhanger is dat de aanhanger verder open is en wij zo ook meteen steigermateriaal kunnen afvoeren.

Is er geen stroom aanwezig dan hebben we altijd nog een aggregaatje hiervoor.

Kortom, geheel self-supported dus.

 

Onder het hoofdstuk "Downloads" vind u de verschillende productbladen.

<< Terug naar vorige pagina