Opnieuw invoegen

Het weerbarstige Nederlandse klimaat zorgt ervoor dat de gevels van uw woning veel te verduren hebben. Regen, wind, sneeuw, hagel, warmte afgewisseld door kou, vorst, het continue wisselende weer zijn een aanslag op uw gevel en uw voegwerk. Zeker als de gevel slecht onderhouden is en/of achterstallig onderhoud heeft, dan kan dit leiden tot het doorslaan van muren, schimmel en de hiermee gepaard gaande lekkages en andere ongemakken.

Op een gegeven moment is het voegwerk zo aangetast dat het op is. Dat kunt u ook zien aan de kleur. Vooral aan de kant waar de regen voortdurend op staat trekt het water jaar na jaar in de steen en in de voeg. Ook door vorstschade gaat de kwaliteit van de gevel achteruit. Vertoont uw gevel ernstige gebreken zoals slechte voegen, alg, mosvorming, vocht doorslag en scheuren? Dan is het renoveren van het voegwerk de enige oplossing.

Slecht voegwerk heeft niet meer zijn waterkerende werking, hierdoor zal de gevel meer en langer zijn water vasthouden. Dit gaat op den duur leiden tot schimmelvorming aan de binnenzijdes van de gevels en in extreme gevallen uiteindelijk zelfs tot waterdoorslag.

Een goede voeg zorgt samen met een gezonde steen, voor een goede waterhuishouding van de gevel, dit houdt in, de gevel mag wel iets water opnemen maar houdt deze niet te lang vast en laat het vocht ook van binnen naar buiten weer door. Een gevel moet kunnen “ademen”.

Voegwerk dient ter bescherming van uw gevel tegen milieu- en weersinvloeden.

Misschien is het u niet bekend of nooit opgevallen, maar ca. 25% van een gevel bestaat uit voegwerk, een zeer belangrijk onderdeel van de gevel dus. Het uiterlijk wordt dus niet alleen door bepaald door de mate van vervuiling wel of niet aanwezig, maar ook de staat van het voegwerk.

Voegen betekent niet simpelweg de voeg voldouwen met zand en cement, een goede voorbereiding is van wezenlijk belang evenals de manier van invoegen, mengen e.d. zijn van grote invloed op de kwaliteit.

Voegsoorten

Er zijn veel verschillende soorten van voegwerk. Wij zijn gespecialiseerd in platvol voegen, terliggend voegen en knip- en snijwerk. Uiteraard draaien wij onze handen niet om voor andere soorten voegwerk. Klik op onderstaande link voor voor meest toegepaste soorten.

Lees meer over "Voegsoorten" >>

Hardheden en kwaliteit

In het voegwerk bestaan verschillende hardheden, VH-klasses genoemd. Wij beschikken over een speciale hardheidsmeter om de kwaliteit van het nieuwe, maar ook van het oude voegwerk, te kunnen controleren.

Lees meer over "Hardheden en kwaliteit" >>

<< Terug naar vorige pagina