Reiniging en conservering van aluminium en kunststof

Afhankelijk van de mate van vervuiling zijn beplatingen en kozijnen zeer goed te reinigen met een aantal reinigingsproducten die wij hiervoor gebruiken. In sommige gevallen zal dit gebeuren met gebruik van onze hoogwerker, hierdoor wordt een perfecte werkplek gecreëerd en zal de productie per dag hoog zijn. Afhankelijk van de situatie kan het ook zijn dat het gebruik van onze rolsteigers de aanbeveling verdiend.

Wat betreft gevelbeplating is deze in de meeste gevallen te reinigen door middel van hoge druk/heet water. De beplating zal eerst worden ingeschuimd om zo een perfecte inwerking te bewerkstelligen van het product, schuim blijft namelijk gelijkmatiger, langer en beter op de beplating zitten en zorgt zo voor een effectieve reiniging. Na voldoende inwerktijd zal de beplating worden afgespoten met hoge druk/heet water. In sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn om het product tussendoor te activeren door middel van handmatige ondersteuning met een borstel of schuurpad.

Indien de beplating niet te ernstig vervuild is, is in sommige gevallen reinigen met behulp van telescoopwassen en osmosewater mogelijk.

Vanaf de grond kan met een telescopische steel met een borstel tot 15 meter hoog worden gewerkt. Het osmosewater wordt door de steel geleid en komt onder een druk uit de borstelkop. Zo wordt het vuil ingeweekt, losgeborsteld en weggespoeld. Het oppervlak droogt vervolgens streeploos en vlekvrij op. Klik hier voor meer informatie over telescoopwassen.

Kunststof kozijnen kunnen weer als nieuw worden met een product welke het kozijn in een arbeidsgang reinigt en conserveert. De kozijnen worden als het ware gepoetst. Het product wordt met een spons en/of doek opgezet en uitgewreven, hierna is het kozijn weer als nieuw en blijft er tevens een beschermlaag achter.

Het produkt dat wij in de meeste gevallen gebruiken is HPL reiniger.

Bij aluminium kozijnen zal het kozijn met een licht zure reiniger worden ingezet en afgespoeld, resultaat is een nieuw kozijn, deze dient dan echter wel nabehandeld te worden met een beschermend middel.

<< Terug naar vorige pagina